Fagyasztott mogyoróhab
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 30 dkg mogyoró
- fél liter tej
- 3-4 db tojás
- 1 db vanília
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tejszín
- 5 dkg vaj
Elkészítés
A mogyorót sütőben pörköljük kb. 15 percig. A sütőbe előmelegítés nélkül tesszük be, és tegyük a legnagyobb fokra. Ledaráljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát, a tejet. Tűz fölött folytonos kavarás mellett főzzük sűrű péppé. Ha kissé morzsás, tegyük be a turmixgépbe, hogy teljesen sima legyen. Ehhez a masszához adjuk az elkevert tojásokat, és vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínt, és a kihűlt masszához adjuk. Mélyhűtőbe tesszük. Fagyási ideje 4-5 óra.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.